Yoga sessies

Dru-yogareeks:

Dru Yoga is een krachtige, maar ook sierlijke vorm van yoga en is gebaseerd op vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd. Het zijn de vloeiende bewegingen die er voor zorgen dat energie vrijer stroomt en je zowel fysiek als emotioneel meer in balans komt.

Door zachte en krachtige oefeningen af te wisselen voel je je meer ontspannen, meer zelfverzekerd en brengt het rust in je hoofd. Je leert spanning te herkennen, los te laten en te ontspannen waardoor je energieke en vrolijker wordt. Dru Yoga werkt specifiek met de kracht van het hart. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd en conditie.Wat je doelen ook zijn, Dru Yoga is voor iedereen een frisse, energieke, positieve en volledige methode om gezondheid en welzijn te verbeteren.

LU JONG Yoga:

Lu Jong is een oeroud Tibetaans systeem van bewegingen en ademhalingen ter bevordering van gezondheid en geluk. De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang. Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Mensen vertellen dat hun leven erdoor veranderd. De effecten kunnen voelbaar zijn op velerlei vlakken, zoals de kwaliteit van de slaap, emoties en stemming, concentratie en geheugen, fysieke problemen, mindfulness en bewust leven.
Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Het samenspel tussen vorm en beweging is net heel belangrijk. Dit is de integratie van methode en wijsheid, zoals yang en yin, mannelijk en vrouwelijk.
Deze blokkades, die meestal van emotionele en mentale aard zijn, worden zachtjes losgemaakt. Er wordt veel belang gehecht aan het bewust worden van opgestapelde spanningen, en van de denkpatronen en strategie├źn die deze spanningen veroorzaken. 
Door Lu Jong word je je bewust van je kijk op de wereld en van je negatieve emoties. Door de bewegingen ga je de blokkades losmaken die daardoor ontstaan zijn.
(info via www.lujong.be)

Na de les drinken we in gemoedelijke sfeer nog een kopje thee, delen we een knabbeltje uit en kletsen we wat na. 


Wat voorzie je zelf:
* losse, makkelijk zittende kledij

Wat voorzien wij voor jou:
* yogamat
* yogadeken/ kussen

Inschrijven kan via 0472/42 84 80 of massagehuismutuafides@gmail.com of via het contactformulier op deze website.
De groepen tellen maximaal 8 deelnemers voor optimaal comfort en individuele begeleiding.

image-59251-WP_000635 (3).jpg?1453924427819
image-59252-WP_000643 (3).jpg?1453924486893
Yoga in Massagehuis Mutua Fides
image-6565-02A16U4B.jpg?1419100257753


Denken

Eerst dacht ik : 'niet aan denken',
dat heb ik niet gedaan,
maar twee seconden later
dacht ik er weer aan.

Neen, zo eenvoudig is dat niet,
maar weet je, wat je doet,
je denkt er ook aan
je denkt dat je er niet aan denken moet.

Toon Hermans
image-59252-WP_000643 (3).jpg?1453924383065